Nordic Walking groep "de Schuilplaats"

Mededelingen
Alle mensen die het leuk vinden af- en toe eens een wandeltocht te maken zijn van harte welkom! U kunt gerust ook zonder stokken met ons meelopen. Alle tochten gaan door een prachtig stukje natuur met historische waarde met enklele bezienswaardigheden. De wandeltocht wordt afgesloten met een gezellige après in een herberg of boerderij terras. Hier kunnen we dan de belevenissen of annecdotes delen onder het genot van een drankje met of zonder bitterballen.

Aanmelden is niet nodig! Iedereen die op deze website komt mag gewoon meelopen. De afstanden zijn ongeveer tussen de 4- en 7 KM. We lopen daar gemiddeld 1,5 uur over. De tochten worden in een ontspannen tempo gelopen met regelmatig een stop bij een bezienswaardigheid of pauzemoment. Ga gewoon naar het startpunt van de geplande wandeltocht, zie "Programma", of klik op de blauwe nordic walker bovenaan in het linker menu.

Contacten met de wandelgroep via ons e-mail adres  nwgroep@gmail.com  U krijgt dan response van de contactpersoon van de groep.


Opmerking(en):
Om ten volle te kunnen genieten van onze prachtige wandeltochten behoef je niet in het bezit te hoeven zijn van Nordic Walking Poles (stokken) Iedereen die het leuk vindt kan gezellig deelnemen aan onze spectaculaire wandeltochten!

Naar wij hopen, en verwachten, beleven jullie nog even veel, zo niet meer, plezier aan onze prachtige afwisselende wandeltochten!

Lid worden hoeft niet! Ga op de betreffende datum gewoon naar het Startpunt en ontmoet de andere enhousiaste wandelaars met- of zonder poles! (stokken) Aan het einde van elke wandeltocht wacht een gezellig afsluitmoment in herberg of uitspanning; de Après!

Heel veel plezier toegewenst!


Samen sterk in het buitengebied ... Meldingen tel. 0900 - 996 54 32

Als we onze ogen en oren de kost geven, zorgen we er samen voor dat Brabant veilig, schoon, maar vooral mooi blijft. Een provincie waar wij nu trots op zijn en ook trots op blijven in de toekomst.

Er vinden veel overtredingen plaats in het buitengebied. Dumpen van afval, stropen van dieren, illegale houseparty’s en motorcrossers in natuurgebieden zijn daarvan voorbeelden. Slechts een kleine groep bezoekers van het buitengebied is verantwoordelijk voor deze overtredingen, maar veel mensen hebben er last van en willen gewoon genieten van de natuur.

Sterk door samenwerking
Om de misstanden in het buitengebied aan te pakken, werkt de provincie samen met onder andere gemeenten, waterschappen en natuurverenigingen. Maar zij vraagt ook de hulp van de recreant. Alles wat ongewoon lijkt in het buitengebied, kan worden gemeld. Telefonisch of per e-mail.

Zie voor meer info:  www.brabant.nl/samensterk


GPS Walking
Dit zijn nieuw te ontdekken wandeltochten die we kunnen lopen via de GPS. Ook kunnen we bestaande tochten in de GPS laden om deze te kunnen lopen. Kijk bijvoorbeeld ook eens op de website GPS tracks;  http://www.gpstracks.nl/
Alle tracks kun je gratis downloaden en inladen in je GPS apparaat.


Wie komt met een idee?
Mocht iemand een prachtige (te bezichtigen) bezienswaardigheid of lokatie weten in een straal van ongeveer 20 KM rondom Eindhoven (ons wandelgebied) dan kunnen we met behulp van de GPS daar een prachtige wandeltocht van maken. Deze tocht kunnen we dan vastleggen op de computer in onze wandeltocht databank.

Wat willen we weten om een wandeltocht te kunnen maken?
  • Mooie natuur / cultuur lokatie- of bezienswaardigheid.
  • Mogelijkheid onze auto's te parkeren
  • Après Nordic lokatie (in de buurt van de wandellokatie)
Wij gaan dan daarvan een mooie wandelroute maken. Ideeën hierover kun je aan ons laten weten via e-mail adres:Nieuw op onze website!
Een nieuwe rubriek op onze website is "Memorabilia". Hier worden alle, voor onze groep, gedenkwaardige momenten geregistreerd.

Afdrukken van pagina's
Een handige manier om pagina's van de website te kunnen afdrukken; Zie Menu item "Diversen"

Update 20120428
© LunVisie Beheer B.V. te Best  Mei-2009